Mindre angst og stress

Ξ maj 7th, 2015 | → | ∇ Brugerne om meditation |

For to år siden var jeg i Norge på vandretur og satte mig hver morgen og mediterede i naturen. Det blev hverdag og jeg glemte mere og mere at skabe tid til at fortsætte med at meditere. Tiden gik med lyntempo – jeg havde et stressende job og problemer i parforholdet. Blodtrykket blev alt for højt. Det hele endte dramatisk med en blodprop i hjertet for 7 måneder siden.

Jeg blev helt slået ud, var godt klar over at jeg var på kollisionskurs, men ikke at jeg i den grad var ved at sige farvel til livet.

Den første tid efter blodproppen gik med at hænge på livet. Angst og stress var blevet min følgesvend.
Der kom et vendepunkt i mit liv. Det gør der når man ser døden i øjnene. Jeg måtte finde ud af hvad er det der gør mig glad, hvad er det der giver mit liv mening. Hvad er det jeg egentlig vil ”her”. Sådanne spørgsmål blev mere og mere vedkommende, for en ting var sikkert; jeg kunne og ville ikke fortsætte sådan her.

Jeg kunne huske at det havde fyldt mig med fred, da jeg mediterede i Norge..

På et tidspunkt var jeg indlagt med en ældre kvinde som mediterede hver morgen. Tænkte at jeg ville undersøge om der var hjælp at hente her, når jeg blev udskrevet, for nu ville jeg gøre det ordentlig.
Det førte mig frem til din hjemmeside, hvor jeg hver uge glædede mig til at modtage nyt om meditation.
Efterhånden som ugerne skred frem med meditation, blev mine dage mindre angstfulde og stressen blev mindre. Jeg sov bedre om natten.

Helt konkret er der kommet en indre ro og fokus som jeg ikke har haft før. Når jeg mediterer kommer der selvfølgelig tanker på besøg, men tankerne bliver som flade billeder hvor der ikke er noget foran eller bagved. Forstået på den måde at jeg er holdt op med at have en mening om alle tanker. Nu passerer de forbi, jeg ser dem, de forsvinder videre og jeg er ”her”. Denne ro har jeg taget med i resten af min dagligdag. Der er rigtig mange tanker der kommer forbi som jeg ikke har en mening om mere. Men det er ikke på en dårlig måde, blot har jeg givet mine tanker ”fri” for hele tiden at ”dømme” og ”bedømme”.

Det er en stor lettelse.

Jeg synes ikke det har været svært at sætte tid af til at meditere efter dine anvisninger. Det har været en stor støtte med dine mails. Jeg synes du er kommet ind på alle de forskellige faktorer der kan opstå.
Hver dag glæder jeg mig til at meditere – det er den tid der bare er helt min egen..

 


Søg efter meditationstyps: