En tidligere misbruger skriver…

Ξ februar 27th, 2012 | → | ∇ Brugerne om meditation |

Jeg har været misbruger i gennem 15 år, og har fra en meget ung alder ødelagt den mentale stop klods som ikke misbruger har, og som gør at de evt kan nyde alkohol, ryge en joint osv, stoppe dagen efter og gå på job.
Jeg blev efter nogle forsøg clean i 2004 og accepterede at jeg aldrig vil kunne “nyde” et glas rødvin osv uden at jeg med det samme vil banke hovedet ind i løvens gab igen.

Mentalt har jeg så arbejdet med mig selv gennem 12 trins programmet og erfaret at den stop klods ikke kun gælder rusmidler. Har den heller ikke i en diskussion med en kæreste, heller ikke i mine tanker som på samme måde bare forsætter og forsætter til jeg mentalt når bunden i sager jeg ikke har kontrol over. Det kan være alt fra job, dårlig samvittighed, lidt vrede og meget mere.

En dag blev jeg forslået at prøve at meditere og har så famlet mig frem i nogle år uden rigtig at være sikke på hvad jeg fortog mig, og om jeg gjorde det rigtig.

Men jeg mærkede ret hurtigt at det gav mig, som du selv beskriver “et frikvarter”. Jeg blev bedre til at stoppe det kaos der er i mit hovede og som stadig kommer i presset situationer.

Fysisk havde jeg ingen indre ro som jeg dulmede med kvindelig selskab og at leve livet farligt. Den ro er kommet snigende som jeg mediterede, og i dag mærker jeg ret tydeligt de signaler fra min krop som jeg før har ignoreret.

I dag er jeg blevet så god til at meditere at jeg kan sætte mig ud på et wc og på 5 minutter lukke mine tanker og finde min ro, hvilket gør at jeg bliver i stand til at bremse og stoppe kaos der tidlige gjorde mit liv uhåndterligt for mig selv og mine omgivelser.

Vil ikke sige at jeg er blevet et beder menneske af at meditere, men jeg er blevet i stand til at mærke mig selv og stoppe i tide inden jeg begynder at skamme mig over min opførelse, og så også begynder at retfærdiggøre den.

Det giver mig på kort sigt en slags ubevist oprydning, for tanker der kommer bliver acceptere at være tilstede og så sendt videre med efter følgende mental stilhed. Som oftest har min underbevidsthed opgivet at diskutere med mig under meditation så at sige, men det kom ikke fra dag 1, men ved at blive ved.

Så med andre og korter ord, vil jeg hævde at meditation gør at det er mig der på en måde styre og former mine tanker, og ikke mine tanker der styre og former mig.

(afkortet, red.)

 


Søg efter meditationstyps: