Meditation før sengetid?

Ξ juni 28th, 2008 | → | ∇ Om meditation |

Kan man meditere lige før man går i seng ?

Det er slet ikke uhensigtsmæssigt at meditere før man går i seng. Det er kun et problem, hvis du er så træt, at det skader din meditation. F.eks. hvis du sidder og sover i stedet for at meditere. I meditation skal du jo være vågen og opmærksom og kunne koncentrere dig nogenlunde, for at få et resultat ud af det.

Men kan du fokusere på åndedrættet og holde dig vågen, kan du faktisk få stor glæde af meditation lige inden sengetid. Det skyldes, at du til tider vil kunne opleve at meditationen fortsætter ind i søvnen. Du er dog nød til at meditere siddende og ikke liggende, så du kan ikke bare ligge dig ned og meditere, -så vil du bare falde i søvn uden nævneværdig meditation. Men der er dog intet i vejen for at meditere, lægge dig i sengen og så ellers meditere videre liggende indtil du falder i søvn. Det vil endda tit kunne afhjælpe søvnløshed, da du kommer væk fra de bekymringer du måtte have.

 


Søg efter meditationstyps: