Hvad er klokken ?

Ξ maj 24th, 2008 | → | ∇ Hjælpemidler |

Din opfattelse af tid vil ofte ændre sig under meditation. Når man mediterer første gang, er en typisk oplevelse at tiden går utroligt hurtigt. Men det kan sagtens gå den anden vej.

Har du først mediteret nogle gange, gør dit sind dig ikke sjældent opmærksom på, at det keder sig. Du har måske sat 30 minutter af til meditation, og efter et stykke tid i meditationen kommer du i tvivl, -er tiden gået? Sindet vil her have vundet din opmærksomhed (som dermed fjernes fra meditationen). Hvad sker der? Du kigger på klokken..

Det værste er, at du vil være mere og mere tilbøjelig til at kigge på uret, hvilket jo ikke er særligt befordrende for din meditation.

Her har du nogle bud på, hvordan du kan tage tid på din meditation.

1) Brug din mobiltelefon. Sæt en alarm eller brug nedtællingsuret, som findes i de fleste modeller. Husk at indstille alarmlyden, så din meditation bliver afsluttet blidt.

2) Brug et nedtællingsur. Der findes stopure med nedtællingsværk med blide bip-alarmer. Find dem i sportsbutikker.

3) Brug et “professionelt” meditationsur. Fordelen ved disse er, at de er beregnet til at putte i lommen, og de har blide alarmer og vibrator. De kan typisk indstilles til at afgive flere alarmer. Måske vil du lave en kombineret meditation og vil have et signal, når du skal skifte fra den ene til den anden.

Jeg har selv glæde af The Invisible Clock II (http://www.invisibleclock.com/). Jeg har ikke set uret i Danmark, så jeg måtte bestille direkte ved producenten i USA, hvilket dog gik hurtigt og smertefrit. De tilbyder endda, at du som kommentar til ordren skriver at du skal bruge uret til meditation. Så finder de et ur til dig med den mest lydløse vibrator..

OBS: Jeg har fået lavet et godt tilbud til dig: Hvis du bestiller en The Invisible Clock II på http://www.invisibleclock.com, får du speciel rabat på $3 hvis du skriver “meditationskursus.dk” i feltet “Comments” under bestillingen !

4) Brug en lydfil. Der findes MP3 lydfiler, som ikke laver en lyd før en bestemt tid. Herefter hører du et gong eller lignende. Læg filen på din mobil telefon, din PC, din iPod eller brænd den på en CD og afspil denne.

Jeg har nogle filer liggende du kan hente og bruge:

20 minutters stilhed og derefter “gong” (MP3 / 3.6 Mb)
Som ovenfor, men pakket som ZIP (275 Kb)

40 minutters stilhed og derefter “gong” (MP3 / 7.7 Mb)
Som ovenfor, men pakket som ZIP (289 Kb)

Uanset hvilken metode du bruger, så start din nedtælling og læg din opmærksomhed på uret, så du er helt klar over at det er gået i gang. Ellers vil du blot sidde og være i tvivl om dette i stedet for om tiden er gået.

 


Søg efter meditationstyps: