Styrk koncentrationen

Ξ april 28th, 2008 | → | ∇ Meditationer |

Har du brug for at styrke din koncentration?

Så prøv denne meditation, hvor du bruger et stearinlys, som du tænder og placerer i en behagelig afstand fra dig.

Sæt dig behageligt og kig på flammen foran dig. Læg al koncentration i flammen, se på intet andet. Følg dit åndedræt samtidig med at du kigger på flammen. Føl at dit åndedræt hives ud af flammen og ind i dig. Når du udånder, går åndedrætttet tilbage til lyset. Fornem at kun du og flammen eksisterer, intet andet.

Luk øjnene og se flammen med dit indre øje så godt du kan. Behold billedet af flammen som da du så det med åbne øjne. Tænk kun på flammen. Hvis du taber koncentrationen, åbner du øjnene, ser flammen kort og prøver igen.

Øvelsen kan være svær med lukkede øjne. De første gange kan det være nødvendigt kun at tage første del af meditationen, hvor du holder øjnene åbne. Du kan så senere tage anden halvdel med, hvor du lukker øjnene.

 


Søg efter meditationstyps: