Mindre angst og stress

Ξ maj 7th, 2015 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

For to år siden var jeg i Norge på vandretur og satte mig hver morgen og mediterede i naturen. Det blev hverdag og jeg glemte mere og mere at skabe tid til at fortsætte med at meditere. Tiden gik med lyntempo – jeg havde et stressende job og problemer i parforholdet. Blodtrykket blev alt for højt. Det hele endte dramatisk med en blodprop i hjertet for 7 måneder siden.

Jeg blev helt slået ud, var godt klar over at jeg var på kollisionskurs, men ikke at jeg i den grad var ved at sige farvel til livet.

Den første tid efter blodproppen gik med at hænge på livet. Angst og stress var blevet min følgesvend.
Der kom et vendepunkt i mit liv. Det gør der når man ser døden i øjnene. Jeg måtte finde ud af hvad er det der gør mig glad, hvad er det der giver mit liv mening. Hvad er det jeg egentlig vil ”her”. Sådanne spørgsmål blev mere og mere vedkommende, for en ting var sikkert; jeg kunne og ville ikke fortsætte sådan her.

Jeg kunne huske at det havde fyldt mig med fred, da jeg mediterede i Norge..

På et tidspunkt var jeg indlagt med en ældre kvinde som mediterede hver morgen. Tænkte at jeg ville undersøge om der var hjælp at hente her, når jeg blev udskrevet, for nu ville jeg gøre det ordentlig.
Det førte mig frem til din hjemmeside, hvor jeg hver uge glædede mig til at modtage nyt om meditation.
Efterhånden som ugerne skred frem med meditation, blev mine dage mindre angstfulde og stressen blev mindre. Jeg sov bedre om natten.

Helt konkret er der kommet en indre ro og fokus som jeg ikke har haft før. Når jeg mediterer kommer der selvfølgelig tanker på besøg, men tankerne bliver som flade billeder hvor der ikke er noget foran eller bagved. Forstået på den måde at jeg er holdt op med at have en mening om alle tanker. Nu passerer de forbi, jeg ser dem, de forsvinder videre og jeg er ”her”. Denne ro har jeg taget med i resten af min dagligdag. Der er rigtig mange tanker der kommer forbi som jeg ikke har en mening om mere. Men det er ikke på en dårlig måde, blot har jeg givet mine tanker ”fri” for hele tiden at ”dømme” og ”bedømme”.

Det er en stor lettelse.

Jeg synes ikke det har været svært at sætte tid af til at meditere efter dine anvisninger. Det har været en stor støtte med dine mails. Jeg synes du er kommet ind på alle de forskellige faktorer der kan opstå.
Hver dag glæder jeg mig til at meditere – det er den tid der bare er helt min egen..

 

Nedsat blodtryk, kolesterol osv.

Ξ marts 4th, 2013 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

…derefter en meget speciel oplevelse, som jeg desværre ikke kan dokumentere: Jeg er familiemæssigt disponeret for højt blodtryk for meget kolesterol osv. sidst jeg blev tjekket viste det sig alt var kommet i orden, endda rigtig fint, idet jeg er den eneste i familien der ikke medicineres for før omtalte. Lægen var forundret over resultatet, idet han aldrig har oplevet et kolesteroltal der er faldet yderligere efter man er holdt op med sænkende medicin, som jeg fik en kort tid men holdt op pga. bivirkninger.

 

Om at holde styr på tanker og holde fokus

Ξ juli 7th, 2012 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation, Nyheder, Om meditation |

..Jeg har altid kæmpet med at holde styr på mine tanker, som har det med at tage fart og hyle mig ud af det. Nu hvor jeg er begyndt at meditere, er jeg ved at lære at skifte fokus til hvordan det føles i kroppen. Så kan tankerne ikke vokse sig så store. Jeg har godt læst og hørt om hvordan det kan være en hjælp, men nu er jeg reelt  i stand til at bruge det som et redskab.

 
Det er så enkelt og effektivt, og nogle dage føles det super opløftende. Det er svært at holde fast og bevare selv-disciplinen og tilliden til at det virker. Det kan godt være hårdt at skulle sætte sig ned og mærke efter, hvordan man i virkeligheden har det indeni. Men det gør bare sådan en kæmpe forskel at træde det der lille skridt tilbage og observere, i stedet for at være i mine tankers og følelsers vold.

 

En tidligere misbruger skriver…

Ξ februar 27th, 2012 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

Jeg har været misbruger i gennem 15 år, og har fra en meget ung alder ødelagt den mentale stop klods som ikke misbruger har, og som gør at de evt kan nyde alkohol, ryge en joint osv, stoppe dagen efter og gå på job.
Jeg blev efter nogle forsøg clean i 2004 og accepterede at jeg aldrig vil kunne “nyde” et glas rødvin osv uden at jeg med det samme vil banke hovedet ind i løvens gab igen.

Mentalt har jeg så arbejdet med mig selv gennem 12 trins programmet og erfaret at den stop klods ikke kun gælder rusmidler. Har den heller ikke i en diskussion med en kæreste, heller ikke i mine tanker som på samme måde bare forsætter og forsætter til jeg mentalt når bunden i sager jeg ikke har kontrol over. Det kan være alt fra job, dårlig samvittighed, lidt vrede og meget mere.

En dag blev jeg forslået at prøve at meditere og har så famlet mig frem i nogle år uden rigtig at være sikke på hvad jeg fortog mig, og om jeg gjorde det rigtig.

Men jeg mærkede ret hurtigt at det gav mig, som du selv beskriver “et frikvarter”. Jeg blev bedre til at stoppe det kaos der er i mit hovede og som stadig kommer i presset situationer.

Fysisk havde jeg ingen indre ro som jeg dulmede med kvindelig selskab og at leve livet farligt. Den ro er kommet snigende som jeg mediterede, og i dag mærker jeg ret tydeligt de signaler fra min krop som jeg før har ignoreret.

I dag er jeg blevet så god til at meditere at jeg kan sætte mig ud på et wc og på 5 minutter lukke mine tanker og finde min ro, hvilket gør at jeg bliver i stand til at bremse og stoppe kaos der tidlige gjorde mit liv uhåndterligt for mig selv og mine omgivelser.

Vil ikke sige at jeg er blevet et beder menneske af at meditere, men jeg er blevet i stand til at mærke mig selv og stoppe i tide inden jeg begynder at skamme mig over min opførelse, og så også begynder at retfærdiggøre den.

Det giver mig på kort sigt en slags ubevist oprydning, for tanker der kommer bliver acceptere at være tilstede og så sendt videre med efter følgende mental stilhed. Som oftest har min underbevidsthed opgivet at diskutere med mig under meditation så at sige, men det kom ikke fra dag 1, men ved at blive ved.

Så med andre og korter ord, vil jeg hævde at meditation gør at det er mig der på en måde styre og former mine tanker, og ikke mine tanker der styre og former mig.

(afkortet, red.)

 

Stærkt aftagende temperament

Ξ april 24th, 2011 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

Jeg har haft og har stadig meget glæde af at meditere.

Konkret har jeg observeret at mit temperament er stærkt aftagende og jeg reagerer ikke i samme grad over andres provokationer eller dårlig opførsel over for mig selv eller andre mennesker.

Jeg oplever at jeg har bedre “tid” (selvom der jo ikke er blevet flere timer i døgnet) til de ting som en hverdag byder på og har oven i købet overskud til at motionere mere end jeg gjorde tidligere og meditationen er også lagt ind i min hverdag, Måske det er fordi jeg føler mig mere rolig og i balance end jeg har gjort i mange år, men det er underligt for det er svært at se hvad jeg gør anderledes end jeg gjorde før bortset fra følelsen er meget anderledes.

Min læge sagde at jeg via meditationen var kommet i bedre kontakt med mig selv og min person.

 

Mere glæde, fokus og mindre stress…

Ξ marts 17th, 2011 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

Jeg har forsøgt at meditere efter en vens råd siden i sommers - men de nye råd gennem dette kursus hjælper mig til at fastholde mit fokus bedre.

Jeg syntes meditation hjælper mig meget - jeg er levet meget gladere - mere fokuseret og rolig - jeg har været nede med stress 3 gange og syntes det hjælper mig til at bevare glæde og ro.

 

Dybere ro..

Ξ februar 18th, 2011 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation, Hjælpemidler |

Jeg oplever at allerede efter 4 ugers daglig meditation, (20-30 min hver morgen), har jeg adgang til en dybere ro i mig selv. Det er som jeg hurtigt kan finde ind til min rolige side, og blive der i længere perioder end tidligere. For det er jeg meget taknemmelig.

 

Om depression..

Ξ januar 13th, 2011 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

Jeg har efter at have købt din bog om meditation, gennem et stykke tid, forsøgt at komme til at meditere regelmæssigt, da jeg har konstateret at det har en meget positiv indvirkning på den depression jeg lider af.

Men det er desværre ikke lykkedes mig helt at få en fast rytme ind i hverdagen, men kan mærke at hver gang jeg har fået held med at meditere igennem nogle dage, at den positive virkning så indtræder og min depression træder i baggrunden. Men efter nogle dage med positiv indvirkning og regelmæssig meditation, glemmer jeg desværre at fortsætte med meditationen, fordi det går så godt og efter nogle dage kommer min depressive så tilbage og jeg må starte forfra igen.

Her hjælper dine mails, med at holde mig i en meditativ fase og er altid glad for at læse dine søde og meget brugbare mails …

 

Positive oplevelser

Ξ januar 13th, 2011 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

Tak for dit kursus. Jeg er glad for at jeg tilmeldte mig, det har givet mig så meget, at det ikke er til at sätte ord på. positive oplevelser, ja helt igennem et kursus der overstiger alle forventninger.

 

Om søvnproblemer

Ξ august 12th, 2010 | → 0 Comments | ∇ Brugerne om meditation |

“…Om det blot er et rent tilfælde, eller om det skyldes meditationen, så kan jeg allerede mærke det på min søvn. Jeg vågner ikke om natten og ligger i flere timer, som jeg flere gange har gjort her i ferien.”

 

Næste side »

Søg efter meditationstyps: